5 snelle tips die jou zó uit jouw dipje trekken

Voel je je vandaag een beetje down? Zit alles tegen en heb je nergens meer zin in? Dat is zo balen, maar helaas kan niet íedere dag kan jouw dag zijn. Het overkomt iedereen wel eens (zelfs Taylor Swift of #fitgirls, of jouw vrienden met de mooie insta vakantiefoto’s!). Toch zijn er een paar quick fixes die jouw humeur weer een klein zonnestraaltje kunnen geven 🙂

#1 Loop een blokje om

Yep, je moet ervoor naar buiten… MAAR het werkt super goed! Even een frisse neus halen zorgt ervoor dat je je al gauw een stuk beter voelt – zowel fysiek als mentaal. Ten eerste heeft een beetje lichaamsbeweging natuurlijk een hoop voordelen voor je gezondheid. Daarnaast zorgt het ervoor dat je weer wat lekkerder in je vel komt te zetten en je helderder kunt nadenken. Vaak lijken al je gedachten of zorgen van eerder dan ineens een stuk minder onoverkomelijk.
Pro tip: neem juist geen muziek mee, zodat je tijdens het wandelen echt kunt genieten van het buiten zijn en je je gedachten de ruimte kunt geven.

#2 Leg je telefoon weg

Wanneer ik me zelf niet helemaal top voel, heb ik de neiging om naar mijn telefoon te grijpen en eindeloos door instagram/facebook/pinterest te scrollen. Herkenbaar? Leg je telefoon dan gauw weg, want veel gelukkiger word je er niet van. Sterker nog, de kans is groot dat je je alleen maar ellendiger voelt na het zien van alle “fantastische” online levens van influencers, filmsterren, fitgirls, etc. Focus in plaats daarvan lekker op jezelf (zie tip 3)!

#3 Neem een momentje voor jezelf

Bedenk eens wat jij het allerfijnst vindt om te doen. Dat kan van alles zijn en hoeft niet groot te zijn. Geniet jij bijvoorbeeld enorm van een mooie boswandeling, een warme douche met heerlijke nieuwe zeepjes, of van muziek luisteren? Dan is nu het perfecte moment om dat te doen. Ook al heb je er misschien helemaal geen zin in, sleep jezelf over tot actie! Want wanneer je eenmaal bezig bent, begint jouw brein namelijk met het aanmaken van de nodige “gelukshormonen”. En daardoor zul je je snel een stuk beter voelen!

#4 Ga erop uit

Zit je de hele tijd thuis te sippen? Trek er dan eens op uit, want met een verandering van omgeving kun jij je dipje zó – letterlijk – achterlaten. Waar wilde je nog altijd eens naartoe in jouw woonplaats? Of is er een leuke lunchroom die je nog wilde uitproberen? Ga voor die nieuwe ervaring!

Moet je thuiswerken of studeren? Dat hoeft geen probleem te zijn, want juist nu maakt het minder uit waar jij werkt. Probeer eens een leuke koffietent of bibliotheek als werkplek. Moet je veel online Teams’en of Zoomen? Dat maakt de zaak iets lastiger. Toch kun je na afloop van je vergaderingen iets leuks doen in je lunchpauze of in de avond. You’ve got this!
Pro tip: je vindt de leukste werk-/studeerplekken als je googelt op ‘studieplekken + (woonplaats)’ of ‘flexwerkplekken + (woonplaats)’. Let op, voor flexwerkplekken wordt vaak wel een kleine vergoeding verwacht.

#5 Bel iemand op om bij te praten

Ik geef het toe – deze is een beetje tegengesteld aan tip nummer 2. Maar, bij deze tip gebruik je je telefoon alleen om te bellen (*pinky promise?*). Soms is het fijn om je eigen sleur aan gedachten even te doorbreken door met iemand anders te praten en te horen hoe het met hen gaat. Of juist om jouw zorgen of problemen samen te bespreken. Dus bel een goede vriend(in), ouder of iemand met wie je eigenlijk al heel lang moest bijkletsen en geniet van jullie momentje samen.

Noot: deze tips zijn bedoeld voor wanneer je je even wat minder voelt en je jouw dag niet hebt. Merk je dat je eigenlijk wel vaker of al langere tijd niet zo lekker in je vel zit? Bespreek dit dan met een naaste of met jouw huisarts. Voel je daarbij niet als een last of zeur - jouw mentale gezondheid is net zo belangrijk als die van ieder ander! (*Dit is geen medisch of professioneel advies, maar mijn persoonlijke aanrader).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *