Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan! En met even bedoel ik bijna twee jaar. Zo lang liep ik al rond met het idee voor De Twintiger Blog (DTB) in mijn hoofd. Maar ook ik heb last van uitstelgedrag en zo kwam het er steeds niet van.

Ik kan me de allereerste keer dat het idee voor de blog in mijn hoofd opkwam nog goed herinneren. We waren met het gezin op vakantie en reden – zoals dat dan gaat – op elkaar gepropt in een bloedhete auto door een slaperig Zuid-Limburgs dorpje.

Op de voorbank praatten mijn broertje en zijn vriendin over ‘het leed dat studeren heet’. Ik luisterde half, maar herkende me in veel van de problemen die zij bespraken. Allerlei zaken waar zij nu tegenaan liepen, had ik eerder ook meegemaakt. Alleen had ik er, soms met pijn en moeite, van geleerd en wilde dat met hen delen. Zoals dat je de inhoud van een potje erwtjes en worteltjes echt niet in de magnetron kunt opwarmen. Scheelt je toch weer een groenteslagveld.

Zo bedacht ik dat er eigenlijk veel meer tips en ervaringen zijn die ik zou willen delen. Pizza kun je niet opwarmen in een pan (bij gebrek aan oven). Als je achttien wordt, mag je zorgtoeslag aanvragen (wist ik echt niet). Timemanagement kun je met een paar tips al toepassen – en dat scheelt onwijs veel stress. En ga zo maar door..

En zo kwam op die ene hete, geplette middag opeens het idee voor DTB opgeborreld.

Wat kun je verwachten?

Op deze blog kun je alles lezen over de adult problems die ik ben tegengekomen en hoe je daarmee kunt omgaan. Van tips om beter te studeren, adviezen voor (wennen aan) het werkende leven, tot ideeën om je financiën op orde te houden. En ik beloof je alvast dat de volgende blog niet twee jaar op zich zal laten wachten 🙂

Alvast veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *